Vodafone lanseaza GPS pe telefonu mobil

Am citit pe undeva, cred ca pe [tag]Hotnews[/tag] ca [tag]Vodafone[/tag] lanseaza conta cost, un serviciu [tag]GPS[/tag] chiar pe telefonul mobil. Acest serviciu se numeste [tag]Vodafone[/tag] Navigator si “permite utilizatorilor sa caute si sa vizualizeze o locatie pe harta, sa gaseasca traseul pana la o adresa, sa calculeze distanta pana la destinatia dorita si sa afle cea mai scurta ruta intre doua locatii.”
Sistemul utilizeaza un receptor GPS care capteaza coordonatele de la satelit si le transmite telefonului prin intermediul [tag]Bluetooth[/tag]. Pretul abonementului lunar este de 8 USD fara TVA, pret care include hartile si traficul GPRS aferent primirii lor.

In principiu mi se pare o chestie faina…dar nu cred ca se merita pe termen lung… Avand in vedere ca functioneaza in toata Europa, serviciul e util pentru o excursie sau ceva de genu… dar pentru o perioada mai lunga cred ca se poate amortiza un sistem GPS obinuit (parca era in jur de 1000 RON) avand in vedere ca telefonu trebuie sa foloseasca tehnologia [tag]Bluetooth[/tag] si se foloseste si un receptor GPS separat. Poate pe viitor vor fi si oferte mai rentabile :D

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!