Romanii pot avea cont PayPal

Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta fiind ca totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet.

Un utilizator care isi deschide un cont la www.paypal.com il poate “incarca” cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online.

Banii vor fi retrasi din contul traditional si mutati in cel electronic. Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, bancile din intreaga lume avand comision 0.

Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

“Romanii au anumite reticente fata defolosirea cardurilor pe site-uri, iar PayPal le vine in ajutor pentru ca folosind acest serviciu nu-si vor mai divulga mereu datele personale”, spune Raluca Marinescu, consultant financiar.

Lansat in 1998 (si cumparat de Ebay.com in 2002), serviciul de plati pe Internet PayPal a fost destinat cu precadere cetatenilor Statelor Unite, extinzandu-se extrem de repede si in tarile Uniunii Europene, precum si in Elvetia si Norvegia. Romania si Bulgaria au fost tinute in “stand-by”, pana saptamana trecuta.

PayPal si-a extins serviciile la nivel mondial, peste 90 de natiuni avand acum acces la serviciu. Printre nou intratii in sfera de acoperire a site-ului se numara si Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Maroc, San Marino, Arabia Saudita si Vaticanul.

O alta noutate o reprezinta folosirea serviciului si in spaniola, franceza si chineza.

“Suntem extrem de incantati sa avem in palmares 190 de tari si versiuni in cele mai vorbite patru limbi,” a declarat, citata de Reuters, Dana Stalder, vicepresedinte al PayPal. Conturile deschise de catre utilizatorii romani au totusi o serie de restrictii.

Pentru moment, odata incarcat contul electronic, utilizatorul poate transfera bani catre alte conturi PayPal sau poate plati diverse produse pe internet.

Nu poate incasa bani insa si nici nu poate cere emiterea unui cec cu o anumita suma din cont. Insa oficialii companiei au declarat ca vor implementa aceste functii treptat.

Sursa: HotNews.ro

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

2 Comments

  1. Din cate mi-au raspuns mie cei de la asistenta de la PayPal nu se pot face plati catre RO. Putem doar trimite bani

  2. […] ca PayPal poate fi folosit si in Romania pentru a retrage bani, nu doar pentru a plati cum era pana acum… Asta e un lucru foarte bun deoarece sunt multe servicii care necesita PayPal. Good job […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!