Virusii pentru Linux inving uneltele AV

HotNews, citand ChipOnline anunta o chestie cu care se pare ca am ramas in urma… Eu inca aveam impresia ca linuxul nu poate fi virusat, dar se pare ca m-am inselat :(

Sistemul de operare Linux este vulnerabil la atacurile cu virusi. Sistemul de operare, despre care se spunea ca este de un milion de ori mai bun decat Windows, a fost expus la 25 de virusi conceputi pentru Linux, si numai trei dintre uneltele AV au reusit sa ii identifice pe toti.

Potrivit unui test de produse antivirus pentru Linux, desfasurat la evenimentul LinuxWorld din San Francisco, 10 produse antivirus au fost confruntate cu 25 de virusi, o mare parte dintre ei fiind propusi de audienta, pentru a vedea daca uneltele AV pot sa ii prinda.

Intr-un mod destul de tragic, numai trei dintre functiile antivirus au prins si blocat toti cei 25 de virusi.

Potrivit darkreading.com, Kaspersky, Symantec Clam AV au reusit sa identifice fiecare virus si sa il opreasca. FProt si Sophos au identificat 94%, McAfee 89%, iar GlobalHauri, Fortinet, si SonicWall, 61 de procente. Linux AV de la WatchGuard a prins mai putin de 6 procente din virusii care au atacat sistemul.

Laurentiu Titei
Integral in Chip Online

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

1 Comment

  1. Nu te-ai inselat.
    Redactorul ala e pe dinafara cu problema.

    Check this: http://forum.chip.ro/showthread.php?t=85806

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!