Locurile de parcare – mereu o problema

Ce faci atunci cand vii de la servici si locul unde de-o viata parchezi masina e ocupat? Claxonezi bineinteles. Claxonezi in speranta ca poate “magarul” ce a parcat pe locul tau (care bineinteles e domeniu public) te aude si vine sa isi ia masina sa poti intra tu. Si claxonezi si claxonezi…cate trei sferturi de ora. In tot acest timp, esti auzit de toti vecinii din zona care nu au altceva ce face decat sa iti ureze “de bine” fiindca ii incanti cu un asa zgomot de claxon. Cam asa face o vecina de peste strada cand are locul ocupat. Dar ce poti sa faci? E locul ei. A platit pentru el… De fapt nu. Nu a platit.

In general, povestea locurilor de parcare este una lunga. Tot timpul exista persoane care nu au unde sa isi lase masina. Mai ales in zonele centrale. Ca doar romanu e boier. Chit ca sta la 2 blocuri distanta de piata, tot se duce cu masina ca deh, pentru asta e masina. Si cand acel om isi lasa masina la mama dracului, mai departe decat daca ar fi venit fara, atunci asta nu e snobism? Dar lasa ca municipalitatea a avut ac de cojocul lor. Le-a facut parcari. Multe si frumos amenajate. Si cu plata in acelasi timp. Dar e bine asa. Poate o sa ii mai sorteze sistemul pe cei care merg cu masina la shopping si in loc sa isi lase masina acasa la cateva sute de metri de piata sau magazine, o lasa in fata magazinelor, pe bani.

Parcari Botosani
(Parcare cu plata in zona centrala)

Parcari Botosani
(Automat pentru plata)

Parcari Botosani
(Parcare fara plata pe Calea Nationala. De fapt nu chiar parcare. Banda 1 pe care se stationeaza)

Si daca trot e vorba de insufucieta locurilor de parcare, sa amintesc si de nesimtitii care vin cu autobuzul acasa, in calitate de soferi si care lasa autobuzul in fata blocului, sau poate in fata firmei pentru care lucreaza ocupand numeroase spatii de parcare a locatarilor. Asta se intampla frecvent pe Calea Nationala, langa scoala 11. Aici din cand in cand este cate un autobuz, cateodata chiar si cu remorca, ocupand 10-20 de locuri de parcare. Dar ce conteaza? Mai sunt si niste microbuze care fac acelasi lucru in zona. Probabil de acolo au luat exemplul. Din cate stiam, este interzis sa stationeze autobuze si camioane in astfel de locuri. Dar in Romania, orice e posibil. In aceeasi categorie (cu aia cu autobuzele) se incadreaza si cineva care tocmai si-a luat limuzina. Si limuzina din aia lunga, de 12 metri. Nu orice jaf, lincoln… si ocupa cu ea vreo 6 locuri de parcare. Dar ce conteaza?

Parcari Botosani

Parcari Botosani
“Traim in Romania…. (restul la Mircea Badea)

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

1 Comment

  1. cristina4p - 27 July 2008

    =)) you speak the truth, brother!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!