BD la munte ÅŸi la mare

Că tot urmează seria BD să fie distribută împreună cu ziarul Adevărul de vineri, fac şi eu referire la BD-ul din zilele noaste, mai exact la poliţia de pe litoral.

Organele (de poliţie) le-aş clasifica după două criterii:

1. călare / pe jos

2. de apă / de uscat

Să le luăm pe rând: Poliţia călare, pe atv / motocicletă şi nu pe cal are o munca foarte grea. Ce poate să facă un agent toată ziua pe atv? Să patruleze normal. Dar ce chin, sa trebuiască să patruleze pe atv în condiţiile în care daca vreio să închiriezi unul preţul are 2 zerouri pentru un timp destul de scurt.

Click pentru a mări
(Click pe poze pentru a mări)


Aaa ÅŸi mai sunt ÅŸi cei călare pe motocicletă. Dar nu sunt de la rutieră, că din ăia mai sunt ÅŸi pe la noi. Sunt de la “poliÅ£ia locală”, adică un fel de comunitară nu? Aia care la noi se plimbă cu scutere ÅŸi le îndoaie prin intersecÅ£ii. Åži să vedeÅ£i ce motociclete au: niÅŸte jafuri…

Click pentru a mări

Cei care nu sunt călare, sunt după cum e şi normal, pe jos. Aştia au cam aceleaşi sarcini doar ca nu mai ard benzina, ard caloriile. Aştia ar putea fi împărţiţi în de uscat şi de apă după zona pe care o acoperă.

“Cei de apă” sunt imbrăcaÅ£i lejer, pantaloni scurÅ£i, adidaÅŸi, tricou, ÅŸapcă, culori deschise, ca de vară. Din punctul ăsta de vedere ei sunt cei avantajati. Dezavantajul: patrulare pe plaja, prin nisip, soare mult, umbră puÅ£ină. Dar ce să faci. AÅŸa când eÅŸti elev. Te pune la ce e mai nasol să te înveÅ£i cu greul.

“Cei de uscat” sunt îmbrăcaÅ£i foarte naÅŸpa. Uniformă de culoare albastru închis (mai inchise ca la jandarmi) dar au avantajul ca patruleaza prin staÅ£iune ÅŸi nu pe plaja ca ceilalÅ£i. Iar în staÅ£iune e altă treabă: mai o umbră, mai o apa minerală, chestii de astea.

Ce e frumos în toată afacerea asta, că toţi patrulează numai ziua. Noaptea nu am vazut sămânţă de poliţai prin staţiune. Că parcă noaptea nu se pot produce înfracţiuni. Sau poate nu i-am vazut eu. Poate sunt camuflaţi sau sub acoperire. De fapt totusi cred ca lipsesc. :)

Altă categorie de “organe” care cheltuie banii contribuabililor sunt ăia de la primărie. Sau cel puÅ£in aÅŸa scrie pe atv. Ca pe tricou scrie altceva. O firmă de pază. Ä‚ia ce fac? Se plimba de colo colo prin staÅ£iune fără să facă nimic. Dacă poliÅ£ia să zicem că veghează la liniÅŸtea ÅŸi siguranÅ£a noastră, aÅŸtia ne pun siguranÅ£a în pericol mergând ca nebunii prin staÅ£iune cu atv-ul. Dar ce să facă ÅŸi ei? Trebuie să câştige o pâine nu? Doar nu o să se apuce de dat în cap…

Click pentru a mări

Noi să fim sănătoşi!

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!