De ce cad frunzele toamna?

O întrebare interesantă care acum are ÅŸi răspuns. ÃŽl puteÅ£i citi pe HotNews, dar nu asta e ideea. Titlul mi s-a părut foarte funny. De fapt toată treaba asta. “Cercetatorii au descoperit de ce cad frunzele toamna” – asta cu cercetătorii e veche. Se plictisesc doi la o universitate din SUA / Australia / Anglia ÅŸi se apucă de făcut studii inteligente, cu rezultate ÅŸi mai inteligente de genul celor enumerate de Adrian Georgescu într-un editorial in evz:

Un grup de cercetători de la Universitatea din Boston a observat că majoritatea persoanelor cu ochi albaştri preferă pepenele verde în locul celui galben.

Trei lingvişti de la Universitatea din Barcelona au realizat un experiment ştiinţific din care rezultă că, în general, şobolanii nu pot face diferenţa dintre o persoană care rosteşte propoziţii de la coadă la cap în limba japoneză şi una care face acelaşi lucru în olandeză.

Doi cercetători de la Australian Commonwealth Scientific and Research Organization au aflat care e numărul de fotografii pe care trebuie să-l faci unui grup, pentru a fi aproape sigur că nici una dintre persoanele din grup nu va fi surprinsă cu ochii închişi.

Doi fizicieni de la Universitatea Pierre şi Marie Curie din Paris au făcut paşi importanţi în a explica de ce spaghetele uscate, când sunt îndoite, se rup de obicei în mai mult de două bucăţi.

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!