Nikon D90 + Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR

Sâmbătă, pe la amiază, mi-a venit o nouă jucărie: este vorba despre un aparat foto Nikon D90 cu obiectivul de kit, Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR şi incă un obiectiv Nikon AF 50mm f/1.8D.

Toate aceste jucării au fost ambalate în două cutii şi trimise joi seară din Timişoara prin Fan Courier. Ar fi trebuit sa facă 24 de ore cel mult dar cum în România nimic nu e cum se spune, a făcut ceva mai mult. Mă bucur totuşi ca nu a ajuns ca obiectivul de la vechiul meu aparat (pe care apropos îl vând), adica cu ambalajul turtit la colţuri , chiar dacă i-am rugat pe cei de la Emag să îl împacheteze bine că e destul de fragil (bine că obiectivul nu avea nimic, că atâta le trebuia).  
Ceea ce m-a impresionat acum a fost curierul care m-a sunat ÅŸi m-a întrebat unde stau (lucru nou pentru mine). Până acum toÅ£i mă întrebau “unde ne putem întâlni” de parcă eu nu plăteam transportul până la uşă. Åžtiu ca ultimul de la Fan  Courier cu care am avut treaba m-a chemat în capătul celălalt de oraÅŸ, ca acolo avea el treabă ÅŸi să nu se mai întoarcă. Frumos nu?

Dar să revin asupra noii achiziţii. Duminică l-am testat mai mult şi pot spune că e grozav. Are tot felul de funcţii noi şi drăguţe (chiar dacă sunt contestate de unii). Obiectivele cu care a venit aparatul mi se par mult mai bune decât ce aveam pe Pentax aşa că tind să cred că am luat o decizie bună să schimb brandul. Nu zic ca Pentaxul nu e bun. Chiar la dimensiunea body-lui cât şi la amplasarea butoanelor, Pentax K10D mi se pare mai comod şi uşor de folosit atunci. Ai acces mai uşor la diferite funcţii atunci când ai aparatul la ochi. Dar cu puţin exerciţiu tind să cred că ma voi obişnui şi cu D90-ul.

Un plus mare faţă de Pentax (care pe mine m-a determinat să fac trecerea) ar fi atât calitatea pozei la o valoare ISO mare dar şi viteza de focalizare în lumină slabă.

Pun în continuare şi nişte poze cu cele două obiective, făcute pe rând folosind câte unul, pozându-l pe celălalt:

Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR

Nikon AF-S 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR

Nikon AF 50mm f/1.8D

Nikon AF 50mm f/1.8D

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

14 Comments

 1. sa`l folos cu placere

 2. acu am vazut:45 mil???esti nebun??

 3. Sterge prafu maaa! :D

 4. detalii…detalii

 5. da prafu, prafu, cum e cu prafu :))

 6. pasiunile costa bani …

 7. […] ÃŽn perioada 6-8 februarie 2009, la SalaPolivalenta din IaÅŸi a avut loc Târgul de NunÅ£i – Ghid Mariaj 2009. Si cum nu se putea să lipsesc de la un aÅŸa eveniment, am reuÅŸit ieri la amiază să trec pe acolo să fac poze, ocazie cu care am mai testat putin noua achiziÅ£ie. […]

 8. detalii despre aparat…..

 9. buna

  se pot da mai multe detalii despre magazinul din Tm de unde s-au cumparat? si eu sunt in cautare de un D90…
  multumesc

 10. Nu iti pot da detalii, dar e magazinul importatorului Nikon in Romania, Skin.

 11. detalii in sensul de o adresa sau un nr de tel. Nu reusesc sa dau de skin media timisoara…

 12. pentru Dorin..
  magazinul se numeste SINPRO PLUS uite aici link.

  http://www.foto-video.ro/produse_detail.php?id=3262

 13. Mersi de ajutor! :D

 14. In orice caz, va recomanda si magazinul online EMAG. Am cumparat de la ei de peste 2000 dolari pana acum si nu am avut probleme!

  Aparatul il gasiti aici: Nikon D90

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!