Noaptea Muzeelor Europene? Nu si in Iasi!

In aceasta noapte a fost Noaptea Muzeelor Europene, un proiect foarte interesant si probabil foarte apreciat. Inca de anul trecut am vrut sa particip la acest eveniment dar nu am reusit. Anul acesta mi-am facut totusi timp sa raman in Iasi fiind destul de incantat ca am ocazia sa vizitez muzeele de aici. Nu pentru faptul ca ar fi gratuit acum dar intr-un fel e cand te duci singur de capul tau, cand nici nu iti dischid cei de la muzeu toate incaperile ca nu au ei chef si alta cand e un eveniment mare si vine multa lumea. Sau nu! Nu a fost deloc asa.

Am inceput “turul muzeelor” cu Muzeul Unirii, de pe Lapusneanu. O cladirea foarte frumoasa si cu exponate interesante. Nu am stat prea mult deoarece aveam planuri mari pentru celelalte muzee. Aaa, am uitat sa zic ca se anuntase ca facand parte din program pe langa Muzeul Unirii si muzeele de Etnografie, al Stintei si Tehnicii, si altele, astea fiind cele mai importante (dupa parerea mea). Revenind la turul muzeelor, ies de la muzeul unirii si trag cu urechea (stiu, nu e frumos) sa o discutie dintre o familie si o doamna director de muzeu sau ceva asemanator, dupa cum o recomandase paznicul muzeului. Acea familie intreba ce muzee sunt deschise la care doamna director a raspuns ca toate in afara de palat care e in renovare. Apoi le-a recomandat sa mearga sa viziteze Muzeul de Stiinte Naturale.

Auzind acea recomandare, am zis sa merg si eu acolo. La Muzeul de Stiinte Naturale, surpriza: o persoana care era la intrare a zis ca este inchis deoarece este doar paznicul de servici acolo si acesta nu poate avea grija de intreg muzeul, mai ales ca este si o expozitie “speciala” asa ca nu ne poate lasa inauntru. Dar ne-a recomandat sa mergem la Muzeul Unirii sau la Palat ca acestea sunt deschise noaptea asta. Asa ca am mers la Palat in speranta ca, dupa cum ne-a indrumat paznicul de la muzeul de stiinte naturale, vom gasi deschis. Dar de unde? La intrare era mare scris: Santier in Lucru!

Si cu aceasta am abandonat ideea de a mai face un tur al muzeelor. Poate cu alta ocazie. Poate la anul viitor!

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

4 Comments

  1. […] dezinteres total din partea celor care ar fi trebuit sa sprijine evenimentul, adica primaria Iasi: 1, 2, […]

  2. Pai daca ai auzit de la acea doamna director de muzeu ca e inchis la palat pt ca e santier in lucru acolo, de ce ai mai mers?

  3. – Ce þi-a plãcut cel mai mult?

  4. Eu pot zice ca am fost la toate muzeele care erau deschise. Intradevar as fi vrut sa merg si la cel al Stiintelor Naturale dar stiam ca nu e deschis. Cele 5 muzee s-au prezentat bine dupa parerea mea. La Petru Poni am prins un concert de flaut si balet. La Muzeul Mihail Kogalniceanu am vazut expozitia de Ateliere fotografice si artisti fotografii interbelici.

    Problema e ca nu au fost toate muzeele deschise si nici noaptea nu a fost ca in Bucuresti pana la 5 dimineata ci numai pana la 1 seara din cate imi aduc aminte.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!