Prostia e in floare

Probabil este adevarata vorba aia ca inteligenta este constanta pe o anumita suprafata: de exemplu in judetul Botosani. Geniile precum Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Octav Onicescu, George Enescu si multi altii “au consumat” inteligenta pentru cateva sute de ani pe aceste meleaguri. De ce spun asta? Pentru ca m-a lasat fara cuvinte o ancheta ce se desfasoara asupra unui magazin de jucarii.

Datele problemei sunt in felul urmator:

papusa_nazista_siteSe ia una bucata magazin de jucarii (magazin, chiosc, sau ce o fi, nu asta e important) care cumpara de la un distribuitor din Bucuresti niste jucarii din cauciuc pentru copii sub 3 ani. Un model de jucarie, reprezentand un baiat blond cu ochi albastri ce bate intr-o toba are inscriptionat pe toba (abia vizibil) o svastica intoarsa pe dos. De aici tot scandalul: patronul este amenintat cu inchisoarea pentru propaganda fascista. SI nu mult: pana la sase ani de inchisoare.

Totusi, dupa o ancheta amanuntita, inspectorii ANPC au ajuns la o concluzie:

După două zile de cercetări şi documentare pe google, inspectorii tind să creadă că este vorba despre svastica hindusă, un semn budist care înseamnă prosperitate. Tocmai de aceea nu s-au grăbit să depună o sesizare la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Botoşani,, Credem că este un semn budist dar mai facem cercetări,, a declarat Petre Ciofu, comisar OJPC Botoşani.

Numai sa nu ajungi sa ai de a face cu institutiile statului ca niciodata nu stii la ce sa te astepti!

Citat si poza preluate de pe Adevarul.RO

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

6 Comments

 1. dionysos - 26 August 2009

  copil budist blond cu ochi albastri?????
  + majoritatea nu fac diferenta intre svastica nazista si cea hindusa. clara treaba.

 2. “După două zile de cercetări ÅŸi documentare pe google…”, am o cunostinta de vreo 12 ani care se descurca foarte bine cu “cercetarea” pe google ar putea sa fie sef al OJPC Botosani?

 3. E o jucarie!
  Suntem un stat DEMOCRAT! Avem dreptul la libera exprimare!
  Da sunt interzise prin lege anumite practici naziste, dar totusi..

 4. traim in romania si asta ne ocupa tot timpul….

 5. presupun ca jucaria e facuta in China; hm…. si te mai miri? Multe facute acolo nu au logica. Democratie=libera exprimare.

 6. ii ok ca cercetarile legale se bazeaza inprimul rand pe Google. De ce trebuia sa platim asa mult la un avocat?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!