Lansare Windows 7 – Iasi

microsoft

Astazi, la Iasi a avut loc lansarea celui mai nou sistem de operare de la Microsoft si anume Windows 7.
Prezentarea a inceput la ora 9 fix, cu o scurta trecere in revista a conceptelor Microsoft si a noilor produse dezvoltate precum Windows 7, Windows Server 2008 R2, sau Exchange 2010. Aceasta prezentare a fost sustinuta de Tudor Galos si a fost cea mai interesanta dintre toate. Cu aceasta ocazie am reusit sa aflu chestii foarte interesante despre Windows 7 si IE 8 care, dupa cum au fost prezentate, aproape ca m-au convins ca sunt cele mai bune de pe piata.
Daca windows 7 il folosesc deja de ceva timp, mai intai versiunea de test iar acum cu licienta oferita de facultate, IE 8 inca nu l-am incercat decat atunci cand era musai nevoie de IE. Poate ca prezentarea de azi si-a atins scopul si il voi folosi mai des (dar nu garantez).

Celelalte prezentari au fost foarte plictisitoare, ele fiind pe partea de servere ceaa ce ne cam depasea. Ma simteam in plus acolo. Asa ca dupa pauza de cafea, am luat si noi (cei 9 bloggeri) o pauza prelungita in care am fost tot la o cafea, dar in alta locatie.
Am revenit pe final cand sponsorii isi prezentau produsele. Si aici au fost oameni si oameni. Unii care prezentau frumos, altii care te plictiseau foarte tare cu prezentarea lor. Cel mai greu de suportat a fost reprezentantul Quest Software care tot timpul se lauda cat de tari sunt ei si cate premii au luat dar nu a spus foarte clar cu ce se ocupa firma. Abia pe la sfarsit a facut niste referiri de genul “softurile noastre” ceea ce ne-a dat de inteles ca e o firma care face soft.

Per ansamblu, evenimentul de lansare a fost unul reusit si interesant probabil pentru cei in domeniu. Pe mine partea de Windows 7 m-a interesat in mod expres si la asta am fost atent. Restul cu pauze lungi si dese (ca la facultate).

Interesante mi s-au parut si produsele expuse la standuri, mai ales sistemul cu 3 monitoare de la gigabyte si sistemul la care te puteai uita 3D dar si calculatoarele romanesti de la Maguay, mai ales eXpertBook-ul ultra slim care avea o multime de gadgeturi, inclusv internet 3G pe baza unei cartele sim si accelerometru si care la aspect si portabilitate ar putea concura fara probleme cu un MacBook Air dar cu o diferenta enorma la pret.


sistem 3 monitoare 2

sistem 3 monitoare
(Poze facute cu telefonul!)

Sper sa se mai faca si alte evenimente de genul asta la Iasi!

Later Edit: Uitasem una din cele mai tari parti a lansarii si anume tombola cu premii constand in carti, un telefon LG cu windows mobile, un hdd extern de 1 Tb, un procesor de ultima generatie de la Intel si o placa de baza de la Gigabyte. Pentru a participa la tombola trebuia sa lasi la intrare, intr-un bol, cartea de vizita sau o hartiuta cu datele de contact. Colegul de blogosfera HaiPa normal ca a lasat unul (sau mai multe) din cele 59 mii de stickere care le are si cand domnisoara care se ocupa de extrageri a nimerit un sticker, a crezut ca e o gluma si nu i-a mai dat premiul. Macar a ramas cu publicitatea GRATUITA!

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

11 Comments

 1. tare chestia cu eXpertBook-ul ultra slim, da’ pina sa ajunga baietii astia la rafinamentul designului produselor de la marul muscat… ha, ha, mai e cale lunga. plus ca, degeaba ai o cutie frumoasa, daca nu ruleaza OS-ul care trebuie :)

 2. cum zic ceva de windows, cum te trezesti tu sa descosi firul in patru

 3. pai erai trist ca nu comenteaza lumea… na, ca eu comentez :)

 4. unde eram trist? ziceam de celalalt site :))

 5. […] de rewarding. Eu consider implicarea noastră un succes în momentul în care văd un astfel de articol. Un articol scris de un blogger pe care l-am cunoscut la Suceava, È™i care a venit la IaÈ™i la […]

 6. Buna.
  Eu am extras premiile :)
  Cum nu a reactionat nimeni, am crezut ca este o gluma intr-adevar.
  Dar, asa cum am promis, am lipit stickerul pe laptop!

 7. Eu sunt HaiPa-ul. Cartea mea de vizita e stickerul.
  Ma bucur mai mult sa imi vad stickerul pe un laptop decat un premiu.
  Multumesc de poza, o adaug la colectie :)

 8. Pai sa iei sa iti faci si tu carti de vizita ca tot omul. :P

 9. Pai daca imi fac carti de vizita ca tot omu atunci nu mai sunt special si unic :)

 10. Tare aia cu Quest Software, trebuia sa-ti dai seama chiar din nume ca se ocupa cu software :)

 11. da, dar puteau fi producatori de software, distribuitori sau alte chestii legate de software :p

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!