Cross Border Pictures – 1 – Despre

 

In 2011, Asociatia INDECO anunta lansarea concursului de fotografie „Cross Border Pictures”, organizat prin proiectul cu acelasi nume. Concursul s-a desfasurat in perioada 25 iulie-25 august 2011 si a fost structurat pe 3 categorii: obiective turistice, peisaje si viata rurala. Au participat tineri cu varsta intre 18 si 39 de ani, cu domiciliul in zona transfrontaliera Romania – Ucraina – Republica Moldova.

Premierea participantilor s-a realizat in trei etape:

– Etapa I – Cei mai buni 21 de tineri fotografi au fost selectati pentru participare la un Atelier de lucru, care s-a desfasurat pe o perioada de 10 zile si a cuprins: 4 zile instruire foto-video si captura imagini in Romania, 3 zile captura imagini foto si video in Moldova, 3 zile captura imagini foto si video Ucraina.

– Etapa a II-a – Cele mai bune imagini (cu respectarea drepturilor de autor) inscrise in concurs sau realizate in cadrul atelierului au constituit baza unui ghid turistic si au fost expuse in cadrul a 3 expozitii organizate in Iasi (Romania), Balti (Moldova) si Cernauti (Ucraina).

– Etapa a III-a – In urma evaluarii artistice a lucrarilor, au fost premiate cele mai bune lucrari de la fiecare categorie. cu premii in valoare totala de 2000 euro.

La acest concurs am participat si eu, fiind unul dintre cei 21 de fotografi care s-au plimbat in regiunea transfrontaliera. Pot spune ca a fost o experienta extraordinara, am cunoscut oameni noi si mi-am facut prieteni prin tarile vecine.

In curand voi posta cateva galerii foto, realizate pe timpul atelierului. Nu de alta dar le am pregatite pentru postare inca din octombrie 2011.

Romania – partea 1

De profesie fotograf full time, imi place la nebunie sa calatoresc si sa fotografiez.

error: Content is protected !!